Ēdiet veselīgi:
Ikdienā lietojot daudz ūdens (1,5-2L) un ievērojot sabalansētu diētu, kas bagāta ar šķiedrvielām, minerāļiem olbaltumvielām, vitamīniem un omega-3 taukskābēm, jūs veicināsiet audu atjaunošanos un kopējo ķermeņa dziedināšanu. Ieteicams iekļaut ēdienus, kas ir pretiekaisuma, piemēram:
– Omega-3 taukskābes ir spēcīgākas pretiekaisuma vielas, kas spēju mazināt hronisku iekaisumu un atbalstīt sirds un asinsvadu veselību (taukainas zivis, piemēram, lasis, siļķe, makrele).
– Ingvers un kurkuma satur bioaktīvas vielas (gingerolu un kurkumīnu), kas ir spēcīgi pretiekaisuma vielas un antioksidanti. Šie garšaugi ir efektīvi iekaisuma mazināšanā, īpaši muskuļu un locītavu sāpēs.
– Ogas ir bagātas ar flavonoīdiem un citiem antioksidantiem, kas palīdz samazināt iekaisumu, aizsargājot šūnas no bojājumiem (piemēram, mellenes, zemenes, brūklenes).